Straight away 600

Afslanken is investeren in jezelf!

Het Straight away 600 programma is volledig maaltijdvervangend. Dat betekent dat je al je maaltijden vervangt en dat je verder niets anders mag eten. Het grote voordeel is dat je los bent van het bereiden van eten, tellen van calorieën, het zoeken naar recepten en vooral los bent van je tot nu toe opgebouwde voeding en leefgewoonten.

Eenvoudiger kan bijna niet

Het dieet bestaat uit drie totaal voedingsproducten, in alle producten van Straight away zitten alle dagelijks benodigde voeding en bouwstoffen die het lichaam nodig heeft. Alle vitamine, mineralen, sporenelementen, eiwitten, koolhydraten en vetten zijn in de maaltijden verwerkt. Straight away producten zijn op natuurlijke basis gemaakt en nagenoeg allemaal PH neutraal, lactose vrij, gluten vrij, soja arm en zelfs allemaal aspartaam vrij.

Het dieet bestaat uit een laag koolhydraatgehalte en voldoende hoogwaardige zuivere eiwitten voor de bescherming van de spieren. Door deze verhoudingen komt je lichaam na drie dagen in de milde ketose waardoor je optimaal zal afvallen.

Wat is ketose nou precies?

Je lichaam is als je gewoon eet in een staat van koolhydraat verbranding, dit houdt in dat je lichaam je energie haalt uit koolhydraten die onder andere opgeslagen liggen in je spieren. Koolhydraten krijg je gewoonlijk binnen door het eten van brood, rijst, pasta, koek, snoep enz. Koolhydraten heb je in vele vormen en is een verzamelnaam voor suikers. Koolhydraten is voor je lichaam de meest makkelijke brandstof.

Als je het Straight away totaalvoedingsprogramma gaat volgen krijg je veel minder koolhydraten binnen waardoor je lichaam in de eerste drie dagen zijn eigen voorraad koolhydraten gaat verbruiken. Na de derde dag gaat je lichaam opzoek naar een andere brandstof omdat er te weinig koolhydraten zijn om te verbranden. Je lichaam gaat zijn vetreserve aanspreken als brandstof en dan kom je in milde ketose.

De voordelen van ketose zijn:

  • Je valt optimaal af
  • Je honger gevoel wordt onderdrukt
  • Er ontstaat een gevoel van welzijn
  • Je krijgt meer energie

Besef wel dat je hongergevoel word onderdrukt maar niet je psychische trek! Zorg voor een goede positieve instelling tijdens het volgen van het dieet, als je niet goed gemotiveerd bent kan het best lastig zijn.

Het hele dieet draait om de ketose, hierdoor zit je als het ware in een cocon en voel je je sterk, je hebt geen hongergevoel en je valt optimaal af. Door de samenstelling van het dieet komt je lichaam zonder problemen in de milde ketose, maar weet dat je ook zo weer uit die ketose gaat als je er ook maar iets bij eet. Ook ga je psychisch gezien een stapje buiten je grenzen en dat zorgt ervoor dat het steeds moeilijker zal worden het dieet goed vol te houden. Heb je echt moeite om het programma vol te houden zoals het moet, laat het ons dan weten. Je kunt bij ons op meerdere manieren je streefgewicht behalen.

Hoe werkt het Straight away 600 programma

Straight away 600 bestaat uit een ruime variatie van maaltijdvervangende shakes, soepen, repen en pap. Met drie van deze maaltijden krijg je per dag alle vitamine, mineralen, sporenelementen, eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten binnen die je nodig hebt voor een volwaardige voeding. Het maakt niet uit wat je kiest, er zit geen volgorde in. Als je de soep lekker vind en je wilt meerdere keren soep per dag eten of je kiest voor twee repen per dag dan is dat geen enkel probleem.

Zorg ervoor dat je de maaltijden goed verdeeld over de dag. Iedereen heeft een ander dagritme. Ons advies is om niet langer dan 5 uur tussen de maaltijden te laten. Een dagindeling zou er als volgt uit kunnen zien:

  • Ontbijt tussen 9.00 en 10.00 uur
  • Lunch tussen 14.00 en 15.00 uur
  • Avondmaaltijd tussen 19.00 en 20.00 uur

Hoe je de producten maakt staat op de achterkant van de maaltijden. Gebruik voor de soep heet water die net van de kook af is. En voor de shakes lekker koud of juist ook heet water!

De eerste drie dagen zijn over het algemeen de meest moeilijke dagen. Je lichaam moet ontwennen van de koolhydraten en je krijgt te maken met het ontgiften van je lichaam. Hierbij kan je last krijgen van hoofdpijn, duizeligheid, lichte misselijkheid, soms dunne of juist harde ontlasting, hongergevoel en kan je wat chagrijnig zijn. Voor de hoofdpijn mag je een pijnstiller nemen, voor de rest is het belangrijk dat je minimaal 2,5 maar liever 3 liter water per dag drinkt.

Veel water drinken is belangrijk voor de afvoer van afvalstoffen en van de ketonen die vrijkomen bij de vetafbraak. Je kunt gewoon kraanwater gebruiken maar mineraalwater is natuurlijk ook mogelijk. Ook is het mogelijk om gekookt water te drinken, in combinatie met de drinkmix van Straight away, heb je een heerlijke warme drank. Begin in de ochtend gelijk als je opstaat met het drinken van water en verdeel de 3 liter goed over de hele dag, maar drink niet tot te laat door anders moet je er in de nacht uit voor een toiletbezoek.

Naast de 3 liter water mag je koffie en thee drinken. Beide drink je zonder melk of suiker. Zoetjes zijn wel toegestaan. Vind je het moeilijk om drie liter water te drinken dan heeft Straight away heerlijke drinkmix die het water drinken tot een plezier maakt!

Thee kan erg helpen bij moeilijke momenten en ter afwisseling van het water. Je mag alle thee soorten drinken met uitzondering van fruitsmaken thee. Deze kunnen eventueel je ketose proces verstoren. Het gebruik van andere dranken dan hierboven beschreven is niet toegestaan.

Samen sta je sterk

Je gaat van start met het Straight away 600 programma, en na een week kom je weer bij ons langs! Tijdens deze afspraak ga je wegen en zal je vast blij worden van je eerste resultaat! En wij horen graag van jou hoe je het die week hebt ervaren. Zo zien wij elkaar iedere week weer op de volgende afspraak en begeleiden wij jou naar je streefgewicht. Wat je van ons kan verwachten tijdens de begeleiding kun je terug vinden op de bijlage afspraken. Een ding is zeker, samen sta je sterk!

De tussenweek

Het is wettelijk bepaald dat je bij het volgen van een laag calorieëndieet na 3 of in overleg na uiterlijk 6 weken een tussenweek moet volgen. Dit houdt in dat je in die week naast je drie Straight away producten een zelf bereide avondmaaltijd eet. Deze maaltijd moet aan een aantal voorwaarden voldoen, zodat je ook in die week nog steeds in ketose blijft en nog steeds gewicht zal verliezen. Verderop in dit boekje staat de tussenweek omschreven en zie je ook diverse recepten die je zou kunnen maken.

Wat als je streefgewicht bereikt is

Als het streefgewicht bereikt is dan komt eigenlijk het meest belangrijke deel en dat is het afbouwen van het Straight away 600 programma en het weer opbouwen van een nieuw en gezond eetpatroon. Het moet duidelijk zijn dat welke dieet je ook volgt er een verandering moet plaatsvinden in je eet en of leefgewoonten om je nieuwe gewicht te blijven beheersen. Het afbouwprogramma duurt 6 weken. Tijdens deze weken ga je geleidelijk over op gezonde reguliere maaltijden en stellen wij samen met jou een gezond eetpatroon samen. Na deze 6 weken zijn er nog twee gratis controle consulten om te kijken of je alles hebt begrepen en of je goed op gewicht blijft.

Wat moet ik na mijn dieet doen?

Tijdens het dieet zien wij elkaar iedere week en motiveren wij jou om door te gaan met het dieet en zijn wij voor jou een stok achter de deur. Onderzoeken wijzen uit dat het volgen van een dieet onder begeleiding een veel grotere kans van slagen heeft dan wanneer je het alleen doet. Tijdens het dieet hebben wij het over een gezondere levensstijl, meer bewegen, gezonde voedingskeuzen enz. Maar als je klaar bent met het dieet en je streefgewicht is bereikt , dan moet je het in een keer alleen doen. En dat valt niet altijd mee.

Gemiddeld gezien valt 70% van de mensen na het volgen van een dieet (welk dieet dan ook) na 1 jaar weer terug naar zijn of haar oude gewicht. Dit komt omdat veel mensen zich alleen maar focussen op de afname van het gewicht en daarna weer terugvallen in hun oude patronen. Graag willen wij je blijven ondersteunen en een stok achter de deur blijven om niet meer terug te vallen. Dit doen wij door middel van onze weegstrippenkaart. Deze kan je na het volgen van het dieet aanschaffen en geeft je het recht op 5 of 10 afspraken! Op deze manier blijven wij je stok achter de deur.

Wij wensen jou heel veel succes met het volgen van het Straight away 600 programma!