CRYOLIPOLYSE

CRYOLIPOLYSE

Cryolipolyse wordt gepresenteerd als alternatief voor liposuctie. Dit is een methode om, zonder operatie (en dus zonder hersteltijd), vetcellen af te breken, zonder schade aan te brengen aan ander omliggend weefsel.

De behandelde vetcellen bevriezen en vervolgens zal het lichaam deze afvalstoffen op natuurlijke wijze (via het lymfestelsel en de lever) afvoeren, waardoor het vet definitief is verdwenen. Er is geen verdoving of pijnmedicatie nodig. De procedure is per lichaamszone toe te passen en bovendien zeer veilig. Cryolipolyse vraagt wel geduld voordat er enig resultaat zichtbaar of merkbaar is.

Het stappenplan

1. Het behandel plan

Tijdens de intake zullen we bepalen of het behandel gebied geschikt is voor de cryolipolyse procedure. Cryolipolyse kan worden gebruikt voor oppervlakkig en ongewenst vet. Dat zijn vet cellen die net onder huid liggen en boven de spieren.

2. Aanbrengen van de applicator

Om de huid te beschermen tegen de kou brengen wij eerst een gaas met speciale gel aan. De applicator wordt op de huid aangebracht en het sterke vacuüm zuigt de huid en onderhuidse vetlaag inde applicator. Hier bevinden zich twee koelplaten, die de vet cellen laten bevriezen. De zuigkracht kan in het begin een tintelend gevoel geven.

3. Koelen van de vetcellen

Afhankelijk van de dikte van het vet duurt de behandeling van dat enkele gebied 45 tot 60 minuten en worden de vet cellen in de applicator gekoeld met een temperatuur van -10 graden. De vet cellen zelf bereiken hierdoor een temperatuur van 2 tot 4 graden. Dit proces heet cryolipolyse. Als de behandeling voorbij is, wordt de applicator van het lichaam afgehaald en wordt het behandelde gebied 2 minuten lang intensief gemasseerd. Hierbij kan de huid kan een rode kleur krijgen.

4. Natuurlijk afvoer vetcellen

Na de cryolipolyse behandeling zullen de vetcellen door het lichaam worden gezien als afwijkend en sterven af. De afgebroken vet cellen zullen gedurende 3 tot 5 weken na de behandeling, op een natuurlijke wijze worden opgeruimd en afgevoerd. Eenmaal door cryolipolyse verwijderde vet cellen komen niet meer terug.

5. Zichtbaar resultaat

Minimaal 3 weken na de cryolipolyse behandeling worden de eerste resultaten zichtbaar. Het proces van afvoeren gaat door tot 5 weken na de behandeling. Doordat het proces zo geleidelijk verloopt heeft de huid ook de mogelijkheid zich aan de nieuwe situatie aan te passen. Na 5 weken kunnen we een nieuwe behandeling inplannen.

6. Wennen aan uw nieuwe look

Er is er echter nooit voldoende resultaat na één behandeling. Voor het beste effect zijn minimaal drie behandelingen nodig, met tussenpozen van vijf weken. Na de kuur van 3 behandelingen, kunnen we samen besluiten tot een nieuwe afspraak.