Afspraken & Tips

Wat kan jij van ons verwachten:

 • Serieuze en professionele begeleiding.
 • Een vraagbaak en stok achter de deur.
 • Wij blijven constant op de hoogte van de ontwikkelingen op dieet gebied.
 • Eerlijk en persoonlijk advies.
 • Wij houden je een spiegel voor m.b.t. je eetgedrag.
 • Wij begeleiden je na het dieet met het opbouwen van een gezond eetpatroon.
 • Ook na het dieet zijn er mogelijkheden om bij ons te blijven voor gewichtscontrole.
 • Wij gaan het hebben over je eetgewoontes.
 • Wij geven handvatten voor het leren omgaan met emotie-eten.
 • Wij gaan het hebben over je valkuilen.
 • Wij gaan je voorzien van voedingsadviezen in brengen je voedingskennis bij.

Wat verwachten wij van jou:

 • Een serieuze en gemotiveerde instelling.
 • Wij verwachten dat je het dieet gebruikt zoals het hoort en wanneer er lichamelijke klachten ontstaan of als je het niet goed volhoud, ons daarvan op de hoogte brengt.
 • Mocht je niet op je afspraak kunnen komen, laat ons dat dan 24 uur van tevoren weten.
 • Onze begeleiding is kosteloos bij afname van een weekdieet.
 • Bij het 600 programma mag je absoluut niets anders eten of drinken zoals door ons word aangegeven. Aangezien dit er voor zorgt dat je uit je ketose (vetverbranding) kan gaan en of je psychische trek word aangewakkerd of versterkt.
 • Mocht je toch de verleiding van ander eten niet hebben kunnen weerstaan, geef dat dan altijd eerlijk aan. Als we niet weten waar het mis gaat, kunnen wij je ook niet ondersteunen.

Tips & Tricks

Zorg ervoor dat je minimaal 2,5 liter en liever nog 3 liter water per dag drinkt. Dit omdat de producten geconcentreerd zijn en anders de voedingsstoffen niet goed worden opgenomen in je lichaam. Dit kan duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid etc. veroorzaken dus zorg dat je echt voldoende drinkt. Ook kan het drinken je honger of trek gevoel wegnemen en bevordert het de stoelgang. Heb je moeite met het drinken van water, gebruik dan de lekkere drinkmix van Straight away, deze zorgt ervoor je het water veel makkelijker weg drinkt.

De eerste paar dagen zijn de meest moeilijke dagen, geef het programma (en je lichaam) in ieder geval anderhalve week de tijd. Geef niet zomaar op, want dit programma kan je leven en je zelfbeeld echt veranderen!

Begin gelijk in de ochtend direct met water drinken. Als je ’s avonds nog een liter moet drinken, zit je in de nacht regelmatig met ongewenste toiletbezoeken.

Probeer niet langer dan 5 uur tussen de maaltijden te laten zitten. Ons advies is om je eerste maaltijd tussen 9.00 en 10.00 uur te nemen, je tweede tussen 14.00 en 15.00 uur en de laatste tussen 19.00 en 20.00 uur. Hoe eerder je op de dag begint hoe vroeger je de laatste moet nemen, hoe langer de avond duurt. En de avond is voor de meeste mensen het moeilijkste moment.

Eerste week niet sporten

Tijdens de eerste week van het dieet kan je beter niet gaan sporten. Na de eerste week kan je rustig aan gaan sporten of lekker gaan bewegen. Wandelen, fietsen, zwemmen, hardlopen of lichte krachttraining is zeker goed voor je lijf en geest. Belangrijk is wel dat je goed naar je lichaam luistert. Beweging is natuurlijk altijd goed, maar niet ten koste van alles!

Vrouwen kunnen last krijgen van tussentijdse bloedingen tijdens het dieet. Geen paniek, dat is gewoon een reactie van je lichaam op de veranderde voedselinname. Het is niet bewezen dat de pil niet werkt, maar wees er toch maar een beetje voorzichtig mee. Je weet maar nooit.

Thee en koffie

Thee en koffie mag je drinken, al is het beter om de koffie zoveel mogelijk te beperken. Melk en suiker mogen er beide niet doorheen, zoetjes wel. Zoethoutthee is bloeddrukverhogend. Voor als je last van duizeligheid hebt, is het zeker goed voor de eerste paar dagen omdat je dan veel vocht verliest. Maar drink dat niet de hele dag door en niet als je last hebt van hoge bloeddruk.

Toevoegen van kruiden

In de soepen mag je alle kruiden gebruiken om het lekkerder te maken, zolang ze maar geen zout bevatten. Kerriepoeder is lekker door de champignonsoep, verse peterselie, bruchetta of basilicum door de tomatensoep. Zorg ervoor dat je altijd voor 3 dagen reservevoeding in huis hebt. Stel dat je een keer verhinderd bent, dan heb je wel maaltijden in huis. Leg eventueel ook een extra maaltijd in de auto en of op je werk. Stel dat je een maaltijd vergeet, dan heb je er altijd een voorradig!

Bij de vetverbranding (milde ketose) hoort helaas een minder frisse adem. Verfris je adem met mintblaadjes, vraag ernaar bij je coach. Op een takje peterselie kauwen kan ook helpen!

Als je het lastig vindt om maar drie keer per dag te eten, kan je de shakes en soepen verdelen over zes momenten, dan halveer je alle maaltijden. Je mag een shake niet aanmaken en dan pas na een paar uur opdrinken: alle klaargemaakte producten moeten binnen een kwartier genuttigd worden. Tip: doe wat oploskoffie, kaneel of speculaaskruiden van silvo door je vanille-shake voor een lekkere afwisseling.

Je zal vast en zeker positieve reacties krijgen uit je omgeving, gebruik die als een opsteker! Helaas zal je ook negatieve reacties ontvangen, probeer hier niet op in te gaan. Je doet dit voor jezelf, voor jouw lichaam en om jouw doel te behalen!

Wegen

Ga het liefst alleen bij ons op de weegschaal staan. Thuis wegen en zeker elke dag kan op den duur tegen je gaan werken! Soms sta je een paar dagen stil, soms kan je iets zwaarder zijn (door menstruatie of het vasthouden van ontlasting) je begrijpt wat dat met de motivatie kan doen. Als je elke week bij ons op de weegschaal staat, is er altijd resultaat. Daarbij komt dat jouw weegschaal vast verschilt met die van ons! Gebruik eventueel vitamine B12 tegen haaruitval. Het kan zijn dat als je in een korte tijd veel afvalt je een periode krijgt waarbij je meer haaruitval krijgt. Dit is weer van voorbijgaande aard en is nooit blijvend, de haren groeien vanzelf weer terug!

Wij hebben voor jou motivatiekaartjes, hierop kun je voor je zelf een aantal redenen opschrijven waarom je wilt afvallen. Lees dit elke dag aan jezelf voor, je zal zien dat je daardoor gemotiveerd blijft.

Misschien vind je het fijn om een dagboek bij te houden tijdens je dieet. Hierin kan je alles kwijt over je gevoel, je motivatie je doelstellingen en je voortgang.