TEI System

Revolutionaire technologie voor figuurcorrectie

Tei system combineert infrarood met elektrostimulatie, door deze combi kunnen we aan veel dingen tegelijk werken.

Door de infrarood worden vetcellen zachter en de vetten daarin vloeibaarder. Deze vetten komen tijdens de behandeling vrij en de elektro stimulatie zorgt er voor dat deze vetten meteen afgevoerd worden.

De infrarood in combinatie met elektrostimulatie verhoogt de circulatie van zowel het lymfesysteem als de doorbloeding, hierdoor kunnen de afvalstoffen die bij de vetverbranding vrijkomen optimaal worden afgevoerd. Ook zorgt de verhoogde circulatie voor afvoer van andere afvalstoffen die bijvoorbeeld in de huid of in de spieren opgeslagen zijn. De afvalstoffen in de spieren kunnen zorgen voor klachten zoals knopen, stijfheid of spierpijn.

TEI System kan ook heel goed ingezet worden bij lichamelijke klachten. Zowel thermotherapie als elektrotherapie hebben een positief effect op pijnklachten. De combinatie van deze twee technieken versterkt het effect, omdat je middels de infrarood straling dieper in het weefsel doordringt en de elektronische pulsen zo nog beter geleiden. Op deze manier kunnen we de pijn effectief verminderen bij onder andere rugklachten.

Infraroodlicht thermotherapie

Infraroodlicht op de huid heeft een positieve invloed op verschillende lichamelijke klachten. De warmte van de infraroodlicht dringt dieper in het weefsel door en verwarmt het lichaam. Deze warmte laat het hart sneller pompen waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Je stofwisseling wordt hierdoor ook gestimuleerd en je afvalstoffen worden sneller afgevoerd. De warmte heeft een verdovend effect op de zenuwen.

Spierpijn ontstaat door het ophopen van zuren in de spieren. Doordat de afvalstoffen (zuren) je lichaam versnelt verlaten vermindert de pijn aanzienlijk. Daarnaast is er een betere doorbloeding en dat zorgt ervoor dat spieren soepeler aanvoelen.

Elektrostimulatie

De impulsen die ontstaan door de stroomstootjes zijn zeer geschikt voor de behandeling van chronische pijn. Het bevordert/ stimuleert namelijk de aanmaak van lichaamseigen stoffen met een verdovende werking. Dit geeft een verlichting tijdens de behandeling, maar werkt ook door na de behandeling.

Bij acute pijn zetten wij de TEI ook in, omdat de pulsen het doorgeven van pijnsignalen naar de hersenen verminderen of blokkeren. Daarnaast zorgt de beweging voor betere doorbloeding en afvoeren van afvalstoffen die op de pijnplek opgehoopt zijn. De zenuw wordt geprikkeld wat ook zorgt voor verlichting van de pijn.

De spieren worden getraind, wat ook bijdraagt aan een sneller herstel en minder pijn. Een stram gevoel in benen, armen of gewrichten kan door de beweging van de spieren met behulp van elektrostimulatie soepeler aanvoelen. De spieren worden geprikkeld en de bloedsomloop verbetert. Zo kun je toch in beweging zijn zonder teveel inspanning. En voorkom je verdere stijfheid en stimuleer je versoepeling.

De spieren worden getraind, wat ook bijdraagt aan een sneller herstel en minder pijn.

Doordat de elektrostimulatie het bindweefsel versterkt, wordt de huid strak getrokken. Dit, in combinatie met de verbranding van de vetten, zorgt voor vermindering van cellulite en een strakkere huid. Als extra boost voor het figuur worden de spieren versterkt, wat ook een oplossing is wanneer sporten niet optimaal mogelijk is. Hierdoor is er geen kans op blessures aan pezen en gewrichten.