Je dieet afbouwen

Afbouw Straight away 600

Yes, gefeliciteerd! Je hebt je einddoel bereikt. Nu breekt er een belangrijke fase voor je aan; het afbouwen van je Straight away producten en het weer opbouwen van een gezond en gestructureerd eetpatroon. Onderzoeken wijzen uit dat ca. 70 procent van de mensen die een dieet volgt zonder begeleiding binnen een jaar weer terug is op hun oude gewicht of nog meer. Dit heet het jojo effect. Wij begrijpen als geen ander dat jij niet terug wilt vallen en gaan samen met jou deze fase stap voor stap doorlopen om naar een goed en gezond eetpatroon te komen.

Onze standaard afbouw duurt 6 weken, in deze periode laat je je lichaam weer langzaam wennen aan een hogere energie en koolhydraatinname. Na 6 weken gebruik je geen Straight away maaltijden meer en bouw je je nieuwe eetpatroon op naar jouw energiebehoeften. Als je klaar bent met de af en opbouwfase kun je gebruik maken van onze weegstrippenkaart.

Hiermee kan jezelf bepalen hoe vaak je een controle afspraak wilt maken om te wegen en samen te kijken of je goed op gewicht blijft. Tijdens deze afspraken zetten wij je weer even op scherp en nemen we je eetpatroon nog eens goed door. Op deze manier blijf je ermee bezig en houd je een stok achter de deur. De ervaring leert dat mensen die het eerste jaar na het afslanken regelmatig onder controle blijven, goed hun gewicht en nieuwe eetgewoonten kunnen vast houden.

Hoe werkt de af- en opbouw voor jou?

De af- en opbouw bestaat uit twee fases. In fase 1 bouw je langzaam de Straight away producten af en bouw je langzaam je gewone voeding weer op. In fase 2 neem je geen Straight away producten meer, maar bouw je je voedingspatroon als dat nodig is op tot jouw energie behoeften. Belangrijk in de afbouw fase is dat je je lichaam weer de tijd geeft om te wennen aan koolhydraten.

Deze worden daarom dan ook rustig aan opgebouwd. Ook moet je lichaam weer wennen aan vaste voeding. Daarom adviseren wij in het begin licht verteerbare voeding te eten. Tijdens de afbouw gaan wij het hebben over de juiste keuze van voeding en leer je wat voeding voor je lichaam kan betekenen.

Wij wensen je veel succes met de opbouw van je nieuwe eetpatroon!

Tip voor heerlijke gerechten!